Behandelingen

Op deze pagina worden de behandelingen nog eens extra toegelicht. Daarnaast kunt u
de video's bekijken voor een goede impressie van de behandeling.

Sportmassage

€30,- tot €140,-

In deze video worden de voordelen van sportmassage behandeld. Ook wordt er een kijkje genomen in de massagepraktijk Vier Procent.

Er zijn twee vormen van sportmassage: stimulerend en sederend. Bij het uitleggen van de verschillen wordt sportmassage hopelijk voor meer mensen toegankelijk en kan jij als client ook beter aangeven wat voor soort sportmassage je zou willen.

Stimulerende sportmassage
✔️ Vaak voor een activiteit zoals een wedstrijd
✔️ Hoog tempo van wisselende grepen
✔️ Meer oppervlakkig
✔️ Tapotements
✔️ Niet ter ontspanning maar echt het "aanzetten" van het lichaam
✔️ Fricties ter stimulatie op de spier-peesovergang

Sederende sportmassage
✔️ Na de activiteit
✔️ Langzame handgrepen
✔️ Nadruk op het afvoeren van afvalstoffen
✔️ Fricties om myogelosen (knopen) in de spierbuik te verhelpen
✔️ Ter ontspanning van het lichaam

Zoals je kunt lezen, zijn het dus echt twee hele andere sportmassages met een ander doel. Vandaar dat vaak de sederende sportmassage heel effectief is voor iedereen, dus ook niet-sporters! 
De sportmassage behandeling is uitstekend aan te vullen met Hot stones, Cupping therapie, Taping en Bamboe massage.

Bamboemassage

+ €5,-

In deze video worden de effecten van de bamboemassage behandeld. Deze behandeling is een ontspannende massage voor het hele lichaam. De sticks afgewisseld met warme handen zorgen voor een weldaad voor lichaam en geest. In eerst instantie werden de sticks voornamelijk gebruikt om triggerpoints te behandelen en later ook om te masseren. In de Aziatische culturen gebruikte men bamboe, maar in onze streek werd voornamelijk beukenhout gebruikt. Doordat de bloedsomloop gestimuleerd wordt, komt er meer zuurstof en voedingsstoffen in de cellen. Door de verschillende afmetingen van de stokken kan de druk goed gedoseerd worden. Naast het feit dat een bamboe massage erg aangenaam is, heeft het zeker goede voordelen:

✔️ Het werkt ontspannend

✔️  Is stimulerend voor energie en kracht

✔️  Helpt de afvoer van toxines

✔️  Verbetert de bloedsomloop

✔️  Verlicht krampen en triggerpoints

✔️  Helpt tegen vermoeidheid

✔️  Verlicht RSI klachten 

✔️  Is stressverlagend

✔️  Is een diepere massage

✔️  Heeft een groter effect

Deze behandeling kun je heel goed combineren met een reguliere (sport)massage, hotstones en/of cupping.

Cupping Therapie

+ €2,50

In deze video worden de effecten van Cupping therapie behandeld. Cupping therapie bestaat al sinds 1500 v. Chr. Er zijn veel verschillende vormen bekend: uitgeholde hoorns van dieren, bamboe kopjes, glazen cups en tegenwoordig vaak van kunststof. Cupping is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door de reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning. De eerste paar keren zijn de behandelingen pijnlijk omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar het is een van de effectiefste manieren om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Cupping therapie kan onder andere worden ingezet bij:
✔️ Nekklachten
✔️ Hoofdpijnklachten
✔️ Migraine
✔️ Schouderklachten
✔️ Rugklachten
✔️ Armklachten
✔️ Blessures
✔️ Stressgerelateerde klachten
✔️ Fibromyalgie klachten
✔️ Cellulitis
✔️ Bindweefselklachten en -verklevingen
✔️ Littekenbehandeling
✔️ Versteviging van de huid


Deze behandeling is goed te combineren met een reguliere (sport)massage, hotstones en/of bamboe. Het beste effect wordt bereikt bij een regelmatige cupping behandeling.

Hot stone massage

+ €5,-

In deze video worden de effecten van Hot stone massage behandeld. Hot stone massage wordt al duizenden jaren toegepast. Tijdens de massage worden er platte, warme Basalt stenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. Door te masseren met deze warme stenen wordt de balans tussen lichaam en geest weer hersteld. De hitte en druk van de stenen dringen diep door in de spieren. Naast ontspanning heeft hot stone massage ook nog andere gunstige effecten:
✔️ Verlicht spanning
✔️ Geeft een energieboost
✔️ Draagt bij aan zelfherstel van het lichaam
✔️ Voert afvalstoffen af
✔️ Stimuleert de organen
✔️ Zorgt voor diepe relaxatie
✔️ Verlichting van lichamelijke klachten
✔️ Bevorderd de stofwisseling in het weefsel met name in pezen, banden en bindweefsel
✔️ Zorgt voor soepele spieren
✔️ Bevordering van de doorbloeding

Deze toevoeging is een heerlijke afsluiting van de (sport)massage en kan goed gecombineerd worden met cupping, bamboe en/of taping.

Lomi Lomi behandeling

€95,- tot €155,-

In deze video wordt in het kort verteld wat een Lomi Lomi behandeling inhoudt.


Een definitie voor Lomi Lomi luidt: De Liefdevolle Aanraking – een verbinding tussen hart, handen en ziel met de Bron van Alle Leven.

Lomi Lomi is een complete behandeling die lichaam, psyche en gevoel met elkaar verbindt en in balans brengt. De unieke combinatie van aandachtige aanraking, flow, pule (gebed), intentie en zachte en diepe bewegingen in combinatie met de adem, maakt dat je in een meditatieve ontspanning komt en het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd. Mentaal kom je hierdoor in diepe rust en aanwezige stress kan makkelijker worden losgelaten. 

Verder zorgt het voor ontspanning van de spieren, bindweefsel en het zenuwstelsel en wordt het lymfesysteem geactiveerd zodat het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd. Deze zeer mooie massagevorm welke is voortgekomen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden wordt elke generatie doorgegeven en is een onderdeel van de traditionele Hawaiiaanse geneeskunde. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, van sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven. In de filosofie van de inwoners gaat het hierbij vooral om liefde en harmonie.

Voorafgaand aan de massage kan je een intentie uitspreken. Deze intentie is iets wat je op dit moment in je leven aan het hart gaat, iets wat je los wilt laten, juist zichtbaar wilt laten worden in je leven of waar je graag beweging in wilt brengen. Daarna volgt een pule, een Hawaiiaans gebed en wordt de massage gestart.


✔️ Diepgaande ontspanning
✔️ Helende werking vanuit het onderbewustzijn
✔️ Volledig lichaam (voor- en achterkant) wordt gemasseerd
✔️ Bij deze massage ligt de cliënt zonder kleding waarbij een sarong de intieme delen ten alle tijden bedekt.
✔️ Meditatieve massage
✔️ Gebaseerd op de Lomi Lomi Temple style van Kahu Abraham Kauai
✔️ Massage met Flying Dance step 
✔️ Elementen en kennis van de Aumakua
✔️ Een balans tussen ziel, geest en lichaam

De Lomi Lomi behandeling duurt minimaal 90 minuten om het lichaam, geest en de ziel in balans te kunnen brengen.

 

Adres

Rijpstraat 41

3151 BV

Hoek van Holland

Contact opnemen

+31617927214

©2019 - 2020 door Vier Procent                btw-id NL003134884B22                  KVK 76773914                    NL20RABO0313459657